UPOTREBA JEDNOKRATNIH RUKAVICA

UPOTREBA JEDNOKRATNIH RUKAVICA
Objavljeno: 17.10.2019 14:43

Kada govorimo o ugostiteljskoj industriji s naglaskom na pripremu hrane važno je znati koji tip jednokratnih zaštitnih rukavica treba koristiti. Na primjer, vinil se ne ponaša jednako kao nitril u kontaktu s hranom. S druge strane oko 3 milijuna ljudi u SAD-u ima alergijsku reakciju na lateks stoga nije logično da se iste koriste u pripremi hrane bez informiranja korisnika. Niže vam donosimo karakteristike za svaki tip jednokratnih rukavice koje imamo u ponudi:


Nitrilne:

  • Osiguravaju bolju zaštitu za ruke
  • Mogu ih koristiti osobe alergične na lateks
  • Otpornije su na pucanje od drugih materijala (vinil, lateks)
  • Osiguravaju bolju kemijsku zaštitu od ostalih rukavica
  • Vodootporne


Lateks:

  • Dobra zaštita od biološkog rizika (rizik od infekcije)
  • Dobar za anorganske kemikalije
  • Izbjegavajte: ulja, masti i derivate ugljikovodika
  • Može izazvati ili potaknuti alergije na lateks


Vinil - polivinil alkohol (PVA)

  • Dobre za aromatična i klorirana otapala
  • Nisu pogodne za vodene otopine (otapa se u vodi)
  • Lošija osjetljivost na dodir


 Ponudu jednokratnih rukavica pogledajte OVDJE.

Povezano s člankom