Rukavice nitrilne bez pudera 100/1 PLAVE

Rukavice nitrilne bez pudera 100/1 PLAVE

VPC: od 4,00€

Veličina rukavice

Količina

Opis proizvoda

Nitrilne rukavice bez pudera, mekane su, udobne za nošenje kao prirodni gumeni lateks, ali su znatno jače i imaju superiornu otpornost na uljno/kemijsku propusnost.

Upotreba zaštitnih rukavica je postala standard. Kod nas stupanj zaštite određuje standard  HRN EN 420:2004 (EN 420:2003) kao rukavice općenito i standard za medicinske rukavice pod šifrom HRN EN 455:2008 (EN 455:2008) kao medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu.

Razlikujemo ih po vrsti materijala izrade, a postoje nitrilne, kao što su ove, te još vinilne koje možete naći na ovom linku ili lateks koje se nalaze na ovom linku.

Standard koji zadovoljavaju mora biti jasno ispisan na ambalaži pakiranja jednokratnih zaštitnih rukavica.

Zaštitne jednokratne rukavice se najviše koriste kod medicinskih djelatnosti, kozmetičkih i sličnih salona u kojima su pružatelji usluga u direktnom fizičkom kontaktu sa klijetima te djelatnostima povezanima s pripremom i posluživanjem hrane. One su fizička barijera između operatera i kupca/klijenta, a pružaju kemijsku, biološku i mehaničku zaštitu.

Nošenjem jednokratnih zaštitnih rukavica uvelike se mogući rizici prijenosa bakterija, virusa ili drugih zaraznih bolesti smanjuju na minimum.

Osim što jednokratne zaštitne rukavice pružaju zaštitu od bioloških opasnosti, pružaju i zaštitu od nepovoljnih kemijskih utjecaja odnosno prikladne su za rad s kemijskim sredstvima tipa jakih lužina ili kiselina kao što su profesionalna sredstva za čišćenje. 

Profesije kao što su automehaničari (naprimjer) također vole jednokratne zaštitne rukavice kako bi svoje ruke održali čistima.

Puder kao dodatak kod svih vrsta zaštitnih rukavica smanjuje znojenje ruku, ali s druge strane rukavice s puderom trebaju izbjegavati osobe koje su preosjetljive na isti.

Sama definicija zaštitnih rukavica nam govori njihova svojstva, kao što smo na početku rekli pa iz toga slijedi;

Lateks(latex) rukavice – zaštitne rukavice napravljene od prirodne gume doslovno iscijeđene iz drva kaučuka. Međutim, sve više institucija i bolnica postepeno prelazi na nitrilnu verziju rukavica jer su u mnogočemu otpornije i izdržljivije iako se lateks i dalje nameće kao jeftinija opcija zaštite ruku.

Nitrilne rukavice – nitril je kao takav sintetička guma, no tek od nedavno je cijenom postao pristupačan u dovoljnoj mjeri da se od njega proizvode čak i jednokratne zaštitne rukavice. Nitrilne rukavice imaju bolji koeficijent mehaničke zaštite kao i kemijske zaštite u usporedbi sa lateks ili vinilnim rukavicama. Nitril je uvelike i analergijski materijal te je velika podoban za korištenje i kod velike većine osoba preosjetljivih na lateks. 

Vinilne rukavice – poli-vinil-klorid s dodanim omekšivačima bi bila točna definicija vrste vinila koji se koristi u proizvodnji vinilnih zaštitnih rukavica. Za zaštitne rukavice se prvenstveno koristi zbog jako male propusnosti vlage i plinova te prilično dobra mehanička svojstva. Ujedno je i cjenovno najprihvatljivija opcija.

Iako nam je fokus na veleprodaji, u našem webshopu, online možete kupiti količine već od jednog paketa odnosno 100 komada jednokratnih zaštitnih rukavica.

Veličine: XS-XL
Pakiranje: 100/1